Trevlig Midsommar! - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

Trevlig Midsommar!

2018-06-21

Vad är midsommar utan midsommarlekar?

Vi har samlat sju enkla och roliga lekar som inte kräver särskilt mycket förberedelser eller inköp.

Grodspottning
Vad behövs: Gelegrodor
Leken går ut på att spotta gröna gelégrodor så långt som möjligt. Svårare än så är det inte, men väldigt kul!

Pennan i flaskan
Vad behövs: Pennor, flaskor, snöre
Superenkelt, och superkul. Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan så att pennan hänger strax under knäna. Ställ dig över en tom glasflaska och försök pricka pennan i flaskan genom att böja på knäna. Ett tips är att fästa någon form av klämma i snöret så att det går snabbt att byta mellan alla deltagare.

Nyfiken i en strut
Vad behövs: A3-papper
Rulla ihop ett A3 papper till en strut och fäst struten runt ansiktet på de tävlande. Var noga med att de små hålen blir lika stora. Genom det lilla titthålet ska deltagarna sedan leta efter ett föremål på gräsmattan. Den som först hittar föremålet vinner.

Hakboll, stafett
Vad behövs: Tennisbollar
Alla medlemmar i laget ska runda en kon med en tennisboll fastklämd under hakan. När den första kommer tillbaka lämnas bollen över, och nästa kör. Först klar vinner.

Stövelkastning
Vad behövs: Gummistövlar
Ha ryggen mot kastriktningen och håll i stövelskaftet. Kastet ska göras underifrån och upp (bakåt, mellan benen, över ryggen). Den som kastar längst vinner. VARNING! Ta det försiktigt. Det kan vara lättare att skada sig när adrenalinet och tävlingsinstinkten tar över.

Kubbstafett
Vad behövs: Kubb
Ställ ut x antal kubbar på rad, en rad för varje lag. Lagen börjar samtidigt att kasta ner kubben med en pinne var, och när man träffat springer man och hämtar pinnen och lämnar över till nästa – precis som i stafett. Klar först vinner.

Snurra runt pinnen
Vad behövs: Pinnar/käppar
Ställ upp lagen på led och placera en käpp på gräsmattan ungefär 10 meter framför varje lag. En och en springer ni fram, rätar upp käppen så att ena änden är i marken och den andra mot pannan. Spring sedan runt käppen x antal varv, släpp käppen, och spring tillbaka till ditt lag så snabbt du kan. Det kommer bli vingligt, så var försiktig! När du kommit tillbaka tar nästa tävlande vid. Första laget med alla i mål vinner.

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress för att följa vårt nyhetsbrev.

Ullevi Restaurang & Konferens integritetspolicy

Ullevi Restaurang & Konferens värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Ullevi Restaurang & Konferens förbinder sig att respektera och skydda sådan information och din personliga integritet i enlighet med gällande svensk och europeisk lagstiftning. Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt. Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till samarbetspartners eller till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger.