GLAD MIDSOMMAR! - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

GLAD MIDSOMMAR!

Som vi har längtat! Och nu är den äntligen här, sommaren!

Årets första hälft har passerat och vi kliver in i semestertider. Tid att koppla ner och koppla av och njuta av livets goda och framförallt, inga måsten.

 

Vad är midsommar utan midsommarlekar?

Vi har samlat fem enkla och roliga lekar som inte kräver särskilt mycket förberedelser eller inköp.

Grodspottning
Leken går ut på att spotta gröna gelégrodor så långt som möjligt. Svårare än så är det inte, men väldigt kul!

Pennan i flaskan
Superenkelt, och superkul. Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan så att pennan hänger strax under knäna. Ställ dig över en tom glasflaska och försök pricka pennan i flaskan genom att böja på knäna. Ett tips är att fästa någon form av klämma i snöret så att det går snabbt att byta mellan alla deltagare.

Nyfiken i en strut
Rulla ihop ett A3 papper till en strut och fäst struten runt ansiktet på de tävlande. Var noga med att de små hålen blir lika stora. Genom det lilla titthålet ska deltagarna sedan leta efter ett föremål på gräsmattan. Den som först hittar föremålet vinner.

Hakboll, stafett
Alla medlemmar i laget ska runda en kon med en tennisboll fastklämd under hakan. När den första kommer tillbaka lämnas bollen över, och nästa kör. Först klar vinner.

Snurra runt pinnen (norsk fylla)
Ställ upp lagen på led och placera en käpp på gräsmattan ungefär 10 meter framför varje lag. En och en springer ni fram, rätar upp käppen så att ena änden är i marken och den andra mot pannan. Spring sedan runt käppen x antal varv, släpp käppen, och spring tillbaka till ditt lag så snabbt du kan. Det kommer bli vingligt, så var försiktig! När du kommit tillbaka tar nästa tävlande vid. Första laget med alla i mål vinner.

 

 

”Dagens lunch” & konferensavdelningen är sommarstängda v.28-34 och vi önskar våra gäster välkomna tillbaka onsdagen 30:e augusti.

Denna långa sommarstängning beror på att vi har EM i ridsport vecka 34. Se våra fina VIP-paket här.

 

JULEN PÅ ULLEVI!

Även i år välkomnar vi våra gäster till det 80-talsinspirerade succékonceptet OKEY! Läs mer här!

 

Ha nu en riktigt härlig sommar, varma hälsningar från oss!