HÖSTEN - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

HÖSTEN

Ordet ”höst” betyder ”skörd” och är besläktat med ”hösta” och ”inhösta”, det vill säga samla eller hämta in. Hösten är alltså ursprungligen skördetiden.


Det har blivit höst. Det syns inte bara i kalendern utan det syns och känns även när man går ute i naturen. Solen står lägre, blommorna har blommat över och den färgglada blomsterprakten har ändrat färg till brunt. Det finns allt ifrån rött, orange, limegult och nästan svart.
”Det finns inga dåliga väder, det finns bara dåliga kläder” är ett ordspråk som verkligen inte bör underskattas. Så länge man är torr och varm är det underbart att vara utomhus och beskåda naturens fantastiska under.

När du ändå är ute och promenerar passa på att plocka lite fina löv och dekorera ditt hem med.


Här kommer några ord och tips från Sköna Hem.

Till en mysig höstdukning eller en vacker dörrkrans vill man gärna ta till vara på färgerna utomhus. Men underbart är kort – passa på att konservera löven när de är som vackrast. Under hösten fullkomligt exploderar träden av underbara färger. Samla in lite av fyrverkerierna och konservera så har du vackra dekorationer att pynta höstens festbord med eller bygg upp en maffig dörrkrans.

Så konserverar du höstlöv
Du behöver:
Vackra löv
En förslutningsbar plastpåse
1 dl vatten
0,5 dl vegetabiliskt glycerin

Gör så här:
Blanda vattnet med glycerinet.
Tvätta löven och lägg dem i påsen, helst inte i många lager – utan sida vid sida (har du många löv är det bättre att dubbla satsen och konservera i två påsar).
Häll i blandningen i påsen och förslut.
Låt löven ligga i blandningen i 3-4 dygn innan du plockar ut dem
Låt torka på lite hushållspapper, ett och ett (torka inte av bladen)

Lycka till!


Bjud på en härlig äppelpaj.

Ingredienser

 8 bitar
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 äpplen
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
  3. Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
  4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
  5. Servera den gärna lite ljummen.



Och till sist ett konferenserbjudande….

Boka din hel eller halvdagskonferens i januari-februari & få 25% rabatt på våra konferenspaket.

Konferenspaket heldag *(08,00-17,00)

Konferenslokal
Kaffe & fralla
Lunchbuffé
Kaffe & Kaka
Frukt & godis
412.50:-/p  (ordinarie pris 550:-/p)

Konferenspaket halvdag *(08,00-12,00/13,00-17,00)

Konferenslokal
Kaffe & fralla/kaka
Lunchbuffé
Frukt & godis
337.50:-/p (ordinarie pris 450:-/p)

Priserna är exkl. moms.

I våra konferenspaket ingår konferenslokal, stor fikabuffé (förmiddag som eftermiddag), trerätters lunchbuffé inklusive måltidsdryck och kaffe.

Vår samlade konferenskompetens är din garanti för en lyckad konferens.

Erbjudandet gäller hösten ut dvs boka senast sista november 2019. Använd bokningskoden: HÖSTERBJUDANDE