Julbord i Sverige… - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

Julbord i Sverige…

Nu har vi serverat hälften av våra underbara 5000 julbordsgäster vårt fantastiska julbord!

Vi svenskar kan tydligen inte få nog av julbord, vilket också troligtvis är en av anledningarna till att julbord är en av de största och mest uppskattade traditionerna vi faktiskt har. Oavsett vart i landet vi befinner oss då det vankas julbord hittar vi en stående rätt på julmenyn – julskinkan. Julskinkan, som många anser är den tyngsta pjäsen på julbordet, fanns inte med på julborden förrän på 1700-talet och är därför ett relativt sent inslag för att tillhöra en av de absoluta klassiska rätterna vid jul. Förr sparade man istället skinkan till sommaren, och lät istället rätter som syltor, revbensspjäll och korvar tillhöra julbuffén. Hos oss finns naturligtvis den mycket omtyckta skinkan. Här hittar du naturligtvis också de läckra prinskorvarna, den smakrika rödkålssalladen och en smaskig Janssons frestelse. Självklart även köttbullar, rödbetssallad, för att inte tala om gravad lax och sillsallad.

När det dukas fram till efterrätt är valmöjligheterna många, krämig Ris á la Malta, härlig glöggcheesecake samt den lena ostkakan och mycket mer. Bland alla dessa klassiska inslag hittar ni naturligtvis något att törsta strupen med också. Njut av en kall julöl eller varför inte lite julmust? En snaps piggar upp, liksom lite kaffe. Allt detta hittar du på vårt traditionella julbord på Ullevi!

Vårt svenska julbord är fantastiskt och ett måste i juletider.

Även i år välkomnade vi våra gäster till det 80-talsinspirerade succékonceptet OKEY!

Vi välkomnar inledningsvis våra gäster till ett traditionellt julbord med alla våra älskade klassiker.

Efter maten drar våra ”upp-starters” igång festen med en 40 minuters, sprakande 80-talskavalkad. Med musik från Cyndi Lauper och Madonna till Queen och Def Leppard garanteras en stämningshöjande nostalgitripp för alla åldrar. Efter showen fyller kvällens DJ dansgolvet med alla hits från årtiondet då färgerna var starkare, hårmanarna mer svallande och axelvaddarna större än någonsin.

  

 

Missa inte att boka ditt julbord redan i år inför nästa år.

 

Välkommen till oss för att njuta av ett klassiskt svenskt julbord på Nordens största arena.

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress för att följa vårt nyhetsbrev.

Ullevi Restaurang & Konferens integritetspolicy

Ullevi Restaurang & Konferens värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Ullevi Restaurang & Konferens förbinder sig att respektera och skydda sådan information och din personliga integritet i enlighet med gällande svensk och europeisk lagstiftning. Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt. Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till samarbetspartners eller till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger.