Julklappsrim & vegetariska recept - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

Julklappsrim & vegetariska recept

2019-12-20

Julklappsrim är så roligt. Här kommer några förslag om du köpt biljetter till en konsert i sommar.


I sommar vi Ullevi ska vara med och fylla,
vi är några av de som denne man vill hylla.
Han har massor av fina sånger,
och kan därmed spela fyra gånger.

***
Nu rockar du loss, minsann.
Ja, äkta förtjusning är sann.
Järn är en metall,
till Ullevi du skall.
Järn & jungfru,
kan du din engelska & listat ut det ännu?

***
Här är bandet med eld och explosioner,
det är med alla möjliga formationer.
Hellre rock än en bal,
På en plats så oval.
Läder, rök och många decibel,
det kan nog bli en riktigt häftig kväll.

***
Upplevelser brukar vara trevligt att få,
denna gång gäller den dessutom för två,
ta med din kompis och släpp lös,
för här väntas något med fullt ös.

***

På Ullevi han har konsert, denne välsjungande man.
Och vi ska alla vara där, – i sommar blir det minsann.
Hoppas ni får trevligt och kul
jag önskar er båda en riktigt God-Jul!

***



Några läckra förslag på ”gröna” rätter som ni kan ha som tillbehör på Julbordet.

Samtliga recept är för 4p.

En färgglad sallad till julbordet.

Backis Apelsin- och granatäppelsallad med senapsdressing

Sallad
2 apelsiner
1 fänkål
2 granatäpplen
65 gram salladsmix
1 krispsallad
100 gram mandlar
1 kruka färsk persilja

Senapsdressing
4 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk senap grovkornig
1 tsk apelsinsaft
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Skala apelsinerna & skär fruktköttet i klyftor. Spara överbliven apelsinsaft till dressingen. Strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna & lägg i en skål. Strimla krispsalladen, grovhacka mandlarna & persiljan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda sedan salladsmixen, krispsalladen, fänkålen & apelsinklyftorna på ett fat. Ringla över dressing & toppa med granatäppelkärnor, hackade mandlar & persilja.



Mias grönkålspizza med grönmögelost och fikon

Denna grönkålspizza är perfekt att skära upp i mindre bitar och servera till glöggen eller som plockmat på julbordet.

Pizzadeg
25 gram jäst
2,5 dl vatten
6 dl vetemjöl
1 nypa salt

Topping
250 gram grönkål
1 msk olivolja
1 dl crème fraiche
100 gram riven ost
½ rödlök i tunna klyftor
100 gram grönmögelost
4 färska fikon
1 citron, rivet skal
1krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Tillsätt vetemjölet & en nypa salt och knåda ordentligt. Låt jäsa under en bakduk i ca: 1 timme. Kavla ut degen till 2 runda, tunna pizzabottnar, låt dem sedan vila på ugnsplåtar.
Skölj grönkålen & skär bort stammen. Strimla bladen grovt & stek dem i olja så att de mjuknar lite. Krydda med salt & peppar. Bred ut crème fraiche över pizzabottnarna & strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över grönmögelost & grädda i ca: 15 minuter. Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon & rivet citronskal.



Fröken Brunbäcks rödbetshummus

En smakrik och vacker röra som passar finfint till julmaten.

380 gram kokta kikärtor
250 gram kokta rödbetor
4 msk olivolja
1 msk sesampasta/tahini
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 krm spiskummin
1 vitlöksklyfta
½ citron

Mixa kikärtorna med rödbetorna, olivolja & tahini. Smaka av med salt, peppar, spiskummin, pressad vitlök & citronsaft.


Vi önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År.