Konferenser för fler än 8 personer? - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

Konferenser för fler än 8 personer?

ÄR DET OKEJ ATT ARRANGERA MÖTEN OCH KONFERENSER FÖR FLER ÄN 8 PERSONER?

Ja.
Vi kan ta emot större grupper för möten och konferenser så länge de är stängda för allmänheten. Den regeln är oförändrad sedan 29 mars 2020. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 20, 50, 150 eller 200 anställda om hänsyn tas till de grundläggande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen som att bl a tänka på social distans, tvätta händerna och att stanna hemma om man är sjuk.

Det är varje företags ansvar att själva göra en riskbedömning. På Folkmyndighetens webbsida kan du besvara frågor och göra en enkel riskbedömning.


Vad är egentligen skillnaden mellan en ”allmän sammankomst” och en konferens?
Enligt Regeringens beslut är det sedan i slutet av november 2020 förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer.
Detta gör dig kanske tveksam om du verkligen kan hålla en konferens hos oss.

En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

En konferens/restauranganläggning eller ett hotell omfattas istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det betyder att vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv att hålla avstånd till varandra och följer rutiner för att undvika trängsel och köbildning, t ex runt barer och bufféer.


Här på Ullevi Restaurang & Konferens, följer vi såklart myndighetens rekommendationer och anstränger oss extra mycket för att skapa de bästa lösningarna så att både du och dina mötesdeltagare kan fortsätta med att känna er säkra och trygga hos oss.

Vi gör vårt yttersta för att undvika spridning av covid-19 och uppmanar alla att ta sitt ansvar för minskad spridning genom god handhygien och att stanna hemma vid minsta lilla sjukdomskänning.

Enligt & utöver myndigheternas riktlinjer har vi bl a infört dessa rutiner:
• Möblerar konferenslokalerna glest.
• Glesare bland borden i våra restauranger.
• Flera fika-stationer.
• Era smörgåsar packas in en & en i papperspåsar.
• Schemalägger fikor och lunch till olika tidpunkter så att de olika konferensgrupperna inte krockar.
• Reserverar bord i restaurangerna när vi har flera konferensgrupper.
• Flertal handsprits-stationer finns på anläggningen.
• Markeringar i golven med håll avstånd.
• Uppskyltat med håll avstånd i allmänna utrymmen.

Har ni egna önskemål för er konferens så är vi självklart tillmötesgående och gör vad vi kan för att just er konferens ska bli en bra och säker upplevelse.

VÄL MÖTT!

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress för att följa vårt nyhetsbrev.

Ullevi Restaurang & Konferens integritetspolicy

Ullevi Restaurang & Konferens värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Ullevi Restaurang & Konferens förbinder sig att respektera och skydda sådan information och din personliga integritet i enlighet med gällande svensk och europeisk lagstiftning. Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt. Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till samarbetspartners eller till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger.