Möten över 50 personer – vad gäller? - Ullevi restaurang och konferens i Göteborg.

Möten över 50 personer – vad gäller?

Många tror att man inte får anordna konferenser och möten för över 50 personer. Men det får man…
Slutna möten, konferenser och kick-offer som arrangeras på en mötesanläggning av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte förbudet.

En allmän sammankomst avser exempelvis en demonstration, samling för religionsutövning, en teaterföreställning eller en konsert. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den. Undantaget från begränsningen på max 50 deltagare gäller när en allmän sammankomst eller offentlig tillställning hålls på ett serveringsställe.
Detta kan exempelvis vara en krogshow eller en konsert som hålls på en restaurang som t ex Trädgår’n här i Göteborg.

Konferens- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, möblera och duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer.

Här på Ullevi Restaurang & Konferens, följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anstränger oss just nu extra mycket för att skapa flexibla lösningar för att alla våra gäster ska känna sig trygga under rådande omständigheter. Vi gör vårt yttersta för undvika spridning av covid-19 och uppmanar alla att ta sitt ansvar för minskad spridning genom god handhygien och att stanna hemma vid minsta lilla sjukdomskänning.

Dessa åtgärder har vi bl a infört:

  • Glesare bland borden i våra restauranger.
  • Reserverar bord i restaurangerna för de olika konferensgrupperna.
  • Vi serverar buffé med en kött-rätt, en fisk-rätt samt sallad & dessert. Serveringsbestick byts ut vid varje påfyllning. Viktigt att man håller avstånd i kön.
  • Schemalägger fikor och lunch till olika tidpunkter så att de olika konferensgrupperna inte krockar. Det blir därför mycket viktigt att ni passar de tiderna ni blir tilldelade.
  • Flertal fika-stationer.
  • Markeringar i golven med håll avstånd.
  • Uppskyltat med håll avstånd i allmänna utrymmen.
  • Paketerar smörgåsarna en & en i påsar.
  • Handsprits-stationer.
  • Möblerar konferenslokalerna glest.

Har ni egna önskemål för er konferens så är vi självklart tillmötesgående och gör vad vi kan för att just er konferens ska bli en bra och säker upplevelse.

VÄL MÖTT!

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress för att följa vårt nyhetsbrev.

Ullevi Restaurang & Konferens integritetspolicy

Ullevi Restaurang & Konferens värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Ullevi Restaurang & Konferens förbinder sig att respektera och skydda sådan information och din personliga integritet i enlighet med gällande svensk och europeisk lagstiftning. Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt. Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till samarbetspartners eller till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger.